Voldoet Plentyparts aan de nieuwe AVG wetgeving?

Jazeker. Met ingang van 25 Mei 2018 is de AVG in werking getreden. Een Europese wet die persoonsgegevens beschermt en bedrijven verplicht stelt om op een goede manier met deze gegevens om te gaan. Dat begint bij het verzamelen van deze gegevens, het beveiligen en vervolgens ook inzichtelijk maken aan de persoon wat er met zijn gegevens wordt gedaan.

Verzamelen gegevens

Wij hebben jouw gegevens verzameld door in een van onze winkels aan je te vragen of je punten wilt sparen. Je hebt hier bevestigend op geantwoord en wij hebben gevraagd naar je persoonsgegevens en deze gekoppeld aan een Voordeelpas. Je hebt sindsdien bij elke aankoop een digitale kassabon via de mail ontvangen en maximaal 4 x per jaar een servicegerichte mail. Wij registrereren hiervoor je naam, postcode, huisnummer, woonplaats en e-mailadres. Zo weten we zeker dat het gespaarde bedrag op de juiste pas wordt bij- of afgeschreven.

Ook kan het zijn dat je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief. In dat geval hebben wij je e-mailadres geregistreerd en ontvang je onze periodieke nieuwsbrief, welke over het algemeen onze nieuwe folder communiceert.

Bescherming gegevens

Wij vinden het net als de wetgever belangrijk dat jouw persoonsgegevens beschermd zijn, en daarom worden deze opgeslagen op een beveiligde server. Deze gegevens kunnen alleen aangeroepen worden door Plentyparts medewerkers die gebruik maken van het door ons gekozen automatiseringssysteem. Met de leverancier van ons automatiseringssysteem is een overeenkomst gesloten dat de gegevens niet gebruikt of verkocht mogen worden voor andere doeleinden. Plentyparts draagt er zorg voor dat de systemen altijd voldoen aan de vereiste en recente beveiligingseisen.

Wat doen wij verder met jouw gegevens?

Jouw persoonsgegevens gebruiken wij in combinatie met jouw aankopen om je in onze winkels beter van dienst te kunnen zijn. Koop je bijvoorbeeld een vervangingsproduct als cartridges of stofzuigerzakken? Dan kunnen wij terugzien welk type je eerder gekocht hebt.

 

Hebben wij een bepaald artikel niet voorradig en moeten we deze voor je bestellen? Dan voeren we jouw bestelling in een speciaal bestelsysteem in. Dit bestelsysteem is alleen toegankelijk voor medewerkers van Plentyparts, is net als het automatiseringssysteem goed beveiligd en alleen toegankelijk met een gebruikersnaam en wachtwoord. Om een bestelling aan te maken worden je persoonsgegevens via een koppeling opgehaald uit ons automatiseringssyteem.

 

Op basis persoonsgegevens als bijvoorbeeld de postcode kunnen wij zien waar onze meest loyale klanten wonen. We kunnen dan besluiten een speciale aanbiedingsfolder, advertentie online of via social media alleen gericht aan Voordeelpashouders te verspreiden.

Toestemming intrekken

Via www.plentyparts.nl/voordeelpas kun je nog iets uitgebreider nalezen hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan. Aangezien je reeds een voordeelpas hebt laten aanmaken of je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief, gaan we ervan uit dat je graag verder wilt gaan met sparen (in geval van de Plentyparts Voordeelpas) en akkoord bent met het opslaan van de gegevens die hierboven beschreven zijn. 

Om je uit te schrijven van de nieuwsbrief, kun je klikken op de uitschrijfknop onderaan de mail van de nieuwsbrief. Als jij je wilt uitschrijven als klantenpashouder, geef dit dan aan door een e-mail te sturen naar klantenservice@plentyparts.nl of het aan te geven aan een van onze medewerkers in een fysieke vestiging. Let op, je gespaarde punten gaan dan verloren!

Heb je gevonden wat je zocht?
Copyright © Plentyparts Nederland BV