Hoe stuur ik een product retour?

Ben je niet tevreden of heb je een verkeerd product besteld? Je kunt je bestelling binnen 14 dagen aan ons retour melden via een RMA aanvraag. Je ontvangt van ons een bevestiging dat je de bestelling retour kunt zenden. De kosten voor het retour zenden worden niet door ons vergoed. Controleer daarom ook eerst of je retourzending voldoet aan de voorwaarden.

Wat is een RMA en hoe vraag ik deze aan?

Een RMA aanvraag is een verzoek een product terug te kunnen sturen. Zo weet onze retourafdeling dat een product retour gestuurd wordt, van wie deze afkomstig is en hoe deze af te handelen. Dit verzoek kun je heel eenvoudig op twee manieren plaatsen. Klik onderaan op een van de pagina's in onze webshop op 'RMA zonder account' - in het grijze gedeelte. Vul nu het e-mailadres in waarmee je de bestelling hebt geplaatst, en het bestellingnummer (die vind je op de bestelbevestiging in je e-mail). Klik vervolgens op 'Volgende' en vul de velden op de volgende pagina in. Klik vervolgens op de verzendknop. Zodra je retouraanvraag door ons is goedgekeurd krijg je van ons een e-mail ter bevestiging. Je kunt nu je product retour sturen. 

Heb je een account? Dan kun je je bestelling terugvinden onder Mijn account -> Mijn orders. Klik achter de bestelling die je wilt retourneren op 'Retourneren'. Vul de velden in en klik op de verzendknop. Zodra je retouraanvraag door ons is goedgekeurd krijg je van ons een e-mail ter bevestiging. Je kunt nu je product retour sturen. 

 

 

Zodra je via een RMA aanvraag hebt aangegeven je bestelling retour te zenden, ontvang je van ons een bevestiging met instructies voor retourzending en een RMA nummer. Vanaf dat moment heb je 5 werkdagen de tijd om de zending retour te sturen. Je bent zelf verantwoordelijk voor een correctie manier van verpakken en verzenden. Je kunt zelf kiezen welke koerier je gebruikt om het pakket aan ons te verzenden. Om de verzendkosten zo laag mogelijk te houden voor je, is het mogelijk je retourzending naar ons toe te sturen via DHLforyou. Ga hiervoor naar www.dhlparcel.nl. Wanneer je onze gegevens invult zoals aangegeven in bijgaande voorbeelden én het pakket laat afleveren bij DHL Parcelshop "Plus Brughuis in Almelo".

Zodra wij je retourzending hebben ontvangen zullen wij deze beoordelen. Is deze akkoord, dan ontvang je van ons een bevestiging en zal het aankoopbedrag binnen 10 werkdagen retour gestort worden op de door jou gebruikte rekening.

1. Voer de gegevens van de ontvanger (Plentyparts Nederland) in en kies DHL servicepunt Plus Brughuis:

Gegevens geadresseerde

2. Voer je eigen gegevens in:

DHL Jouw gegevens

 

3. Rond af, download en print het label en plak deze op de retourzending. 

Je kunt het label nu printen en op de doos plakken. Lever deze in bij een DHL servicepunt bij jou in de buurt.

Retourneren in een van onze winkels

Het is mogelijk een online bestelling retour te brengen in een van onze winkels. Dit is mogelijk zonder het aanmaken van een RMA aanvraag. Ga binnen 14 dagen met de bestelling retour naar een van onze winkels. Neem altijd de meegeleverde pakbon mee. Zonder pakbon kunnen onze winkels geen retouren aannemen. De verkoper controleert of de bestelling voldoet aan de voorwaarden voor retour. Als dit het geval is ontvang je van onze verkoper een ontvangstbewijs van de retourname. Op dit ontvangstbewijs staat beschreven welke producten retour genomen zijn. Na het retourbrengen van een bestelling ontvang je het aankoopbedrag binnen 10 werkdagen retour op de door jou gebruikte rekening.

Heb je een product online besteld maar afgehaald en afgerekend in de winkel? Dan is het een normale transactie voor de winkel, en is de ontvangen kassabon je aankoopbewijs. Je kunt dan op vertoon van de kassabon ruilen en retourneren binnen 14 dagen. Bij een retourname ontvang je dan uiteraard direct je geld retour.

Heb je gevonden wat je zocht?
Copyright © Plentyparts Nederland BV