Welke fietslamp moet ik kiezen?

Bezig met laden... 157 view(s)

Welke fietslamp moet ik kiezen?

Het belangrijkste aan een fietslamp is natuurlijk het licht. Dit om gezien te worden in het verkeer maar ook om de weg goed te zien als je bijvoorbeeld op een onverlicht pad fietst. Maar hoe kies je nu de beste fietslamp? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en voor ieder wat wils!

Bedenk dan eerst eens wat je nu echt belangrijk vindt aan een fietslamp. Moet de batterij of accu lang mee gaan of vindt je de felheid van een lamp belangrijk? Moet de lamp makkelijk van de fiets af te halen zijn of juist stevig gemonteerd kunnen worden? Dit soort vragen helpen je vaak al een heel stuk verder in het vinden van de perfecte lamp.

Onze medewerkers staan altijd voor je klaar om te helpen met deze zoektocht en monteren de lamp indien gewenst ook nog op je fiets.

Wist je dat er voor fietsverlichting in Nederland een beperkt aantal regels gelden? We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

* Tussen zonsondergang en zonsopgang, en overdag wanneer het zicht ernstig belemmerd wordt, moet een fietser licht voeren.
* Het voorlicht moet wit of geel zijn. Het achterlicht rood.
* Het licht moet vast aan de fiets bevestigd zijn, of gedragen worden op borst (voorlicht) of rug (achterlicht).
* Het licht mag niet knipperen.
* Een driewieler met 2 wielen voor moet 2 symmetrisch bevestigde koplampen hebben.
* De verlichting mag andere weggebruikers niet verblinden. Wanneer dat is, is niet gespecificeerd. De Duitse norm gaat uit van maximaal 2 lux op 10 meter. Heb je een koplamp die is bedoeld om zelf de weg te zien, dan moet je deze dus ook naar beneden richten, en mag je deze niet recht naar voren laten schijnen.
* Extra verlichting is niet toegestaan. Dus grappige ledjes in wielen of meer dan één koplamp op een tweewieler is illegaal.
Copyright © Plentyparts Nederland BV