De multifunctionele reparatiedoos van Simson

De multifunctionele reparatiedoos van Simson
Posted in: Klussen Fietsen

De multifunctionele reparatiedoos van Simson

In menig Nederlands huishouden zal hij niet ontbreken: de Simson reparatiedoos. Dit bijna nostalgische rood-witte doosje met materiaal om je fietsband te plakken is nog steeds even populair als 100 jaar geleden.


De reparatiedoos bevat geen handleiding met talloze pagina’s: bijna iedereen kan ermee aan de slag. Er zit wel een klein instructieboekje bij. Met één reparatiedoos kun je twaalf banden plakken. Omdat het doosje zo klein is kan hij makkelijk meegenomen worden onderweg, maar hij wordt ook vaak thuis gebruikt. 

Wat zit erin? 
2 x vierstrip pleister, 1 x knippleister, 1 x waterproof schuurpapier, 1 x buitenbandplakker 35 mm, 1 x ventielslang, 1 x tube solutie 10 ml, 3 x bandenlichter

Creatief met de Simson reparatiedoos
Is het doosje leeg? Niet getreurd! De doosjes worden regelmatig gebruikt om creatief aan de slag te gaan. Zo kan hij gebruikt worden om schroeven en bouten in te bewaren of wat dacht je van een opbergdoosje voor pepermuntjes? Een aantal knutselaars toverden de reparatiedoosjes om tot echt iets bijzonders:

Simson battery pack
Een Amerikaanse blogster postte deze SIMSON battery pack om haar telefoon tijdens lange fietstochten op te kunnen laden.


Simson radio
Een oud student van TU Delft besloot dit blikje een tweede leven te geven in de vorm van een SDR radio.

Simson bedje voor knuffels
Mevrouw Adams knutselde de schattige dieren in een SIMSON reparatiedoosje.

 

Nieuwsgierig geworden naar de reparatiedoos van Simson? Koop hem hier: https://www.plentyparts.nl/simson-reparatie-doos-normaal.html

 

2 years ago
Copyright © Plentyparts Nederland BV